Ik leg lange afstanden af

Indien je lange afstanden aflegt om bijvoorbeeld naar je werk te gaan en nog steeds in een benzine auto rijdt, is de auto verkopen aan te raden. Om mee te beginnen bespaar je nogal wat geld als je in een dieselauto lange afstanden aflegt. Diesel is namelijk goedkoper dan benzine. Als je dus elke dag lang moet reizen voor je werk, is diesel verstandig. Met een benzine auto kan je dit ook gewoon doen, maar je zal een stuk duurder uitkomen dan wanneer je een dieselauto zou hebben. Stel dat je in steeds van Nederland naar België moet reizen, dan is een dieselauto de meest praktische optie.

Van schakel naar automaat

Ook als je in een schakelauto rijdt en lange afstanden aflegt, is de auto verkopen aan te bevelen. Als je lange afstanden aflegt is het namelijk mogelijk dat je vaak in de file terecht komt. Je voet kan nogal pijn doen als je de hele tijd de koppeling moet indrukken, moet remmen en stapvoets moet gaan rijden. Met een automaat kan je dit soort pijn voorkomen. Het is in een automatische auto ook veel fijner om op de snelweg te rijden. Je hoeft dan niet telkens te schakelen.

Wat doe je na het verkopen?

Na het verkopen van de auto kan je weer een nieuwe kopen, maar het is ook een optie om een auto te leasen. Bij beide opties heb je weer een startkapitaal nodig. Als je een nieuwe auto wilt kopen, is de prijs ervan waarschijnlijk hoger dan de oude auto. Dat betekent dat je hier hoe dan ook geld op moet zetten om een nieuwe auto te kunnen kopen. Als je een auto wilt leasen heb je vaak ook een startkapitaal nodig. Bij een koop lease moet je namelijk een aanbetaling doen en pas daarna ga moet je de auto in termijnen afbetalen.