Een eiken paneel is zeer veelzijdig

Als je zoekt naar hout om te bewerken, voor welk project ook, dan is eik een zeer goede keuze. Eik is een van de meest veelzijdige houtsoorten die er bestaan. Het is duurzaam, stijlvol, sterk en heeft een uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding. Het juiste eiken paneel kiezen is een begin van een succesvol project in eikenhout. Denk bijvoorbeeld aan de varianten die je in eikenhouten panelen vindt: visgraatstructuur, kopshouten panelen, doorlopende lamellen of vingerlas. Met hetzelfde hout, namelijk eik, is zoveel mogelijk dat je zeer unieke projecten kunt uitvoeren.

Voor welke toepassingen kies je eikenhouten panelen?

Wil je bijvoorbeeld een unieke tafel zelf samenstellen? Dan doe je dat eenvoudig met een eiken paneel dat je eventueel op maat laat maken. Daarbij kies je zelf het onderstel in hout of staal bijvoorbeeld. Het is een zeer makkelijke manier om een schitterend meubelstuk in huis te halen. Of denk je bijvoorbeeld aan het leggen van een eiken vloer of een muurbord voor een bed? Je kiest de juiste panelen uit en je project is al half gerealiseerd. Denk bij het ontwerp van je project ook aan de uitstraling. Of anders gezegd: kies de afwerking die het beste bij je project past. Lichtgrijs gezandstraalde eik heeft een totaal andere look dan donkere gestoomde eik. Of strakke onbewerkt eik ziet er helemaal anders uit dan robuuste geborstelde of fijnbezaagde eik.

Eiken panelen online kopen? Het kan!

Voor je panelen in eik kun je uiteraard naar een fysieke winkel gaan. Maar misschien hebben ze dan juist niet exact dat paneel in voorraad dat jij graag hebt. Of je wilt het graag op maat gezaagd hebben en dan moet je de volgende dag terugkeren. Online aankopen gaat makkelijker, sneller en het bespaart je het transport van de panelen. Je geeft gewoon het type, de dikte en de afmetingen door en het wordt binnen de kortste keren bij jou geleverd. Zo heb jij meer tijd om je volledig te focussen op je mooie project!