Ontspannende huisdieren met Zylkene

Iedere eigenaar van een huisdier heeft wel eens meegemaakt dat je huisdier heel gespannen is. Dit kan allerlei verschillende oorzaken hebben. Een bekende oorzaak is vuurwerk, de knallen en explosies jagen bij huisdieren de schrik op het lijf. Ook kunnen dieren van slag raken als er verhuisd wordt, of als de gezinssamenstelling veranderd, zowel van mensen als nieuwe extra dieren. Geen dierenliefhebber wil hun geliefde huisdier gestresst zien, en ondersteuning voor zulke spannende tijden is dan ook zeer gewenst. Zo’n ondersteuning kan bestaan uit het middel Zylkene. In deze blog vertel ik wat het middel precies is, hoe het werkt, voor welke dieren het geschikt is, en waar je het koopt. Veel leesplezier!

Wat is Zylkene precies?

Zylkene is een middel dat is gemaakt van de proteïnen van melk, en het valt onder de voedingssupplementen. Het actieve ingrediënt is een peptide die receptoren in de hersenen van het dier kunnen beïnvloeden. Dit beïnvloedingsproces heeft een kalmerend effect op dieren. Zylkene wordt vervolgens verwerkt in een inneembare vorm, zoals bijvoorbeeld een pil. Ook al is het een kalmeringsmiddel, het veroorzaakt geen slaperigheid. Het beïnvloedt dus niet de verdere dagelijkse bezigheden van je dier. 

Hoe werkt Zylkene en voor welke dieren is het geschikt?

Zylkene is verkrijgbaar in pillen, kauwblokjes en sachets. Afhankelijk van wat voor dier je hebt, een hond, kat of paard, zijn er verschillende groottes en doseringen geschikt. De pil kan gewoon door het voedsel verwerkt worden als het dier de capsule niet in een keer wil inslikken. De pillen en kauwblokjes zijn geschikt voor honden en katten, de sachets voor paarden. 

Tegen wat voor stressvolle situaties helpt het?

Er zijn veel situaties die stress kunnen veroorzaken bij dieren. Een van de situaties is als er een nieuwe toevoeging aan het huishouden wordt gedaan, zoals een nieuwe baby/kind of dier. Ook kan het verhuizen naar een nieuw huis erg stressvol zijn. Harde geluiden in zowel spontane als aanhoudende vorm zijn ook stressvol. Vuurwerk hebben we gelukkig niet het hele jaar door, maar bouwwerkzaamheden die langere periodes duren kunnen ook erg stressvol zijn. Tot slot kan je huisdier meenemen op een tripje ook stress veroorzaken, omdat dieren het niet fijn vinden om in een onbekende omgeving geplaatst te worden voor een kleine periode.

Waar koop je Zylkene?

Zylkene is gewoon online verkrijgbaar. Let er wel op dat je het bij een website koopt die gespecialiseerd is in dieren en dierenvoeding. De bekendste Nederlandse website hiervoor is wel Medpets. Op Medpets kun je voor honden, katten en paarden Zylkene kopen. Daarnaast is alle extra informatie die je nog niet uit deze blog gekregen hebt gewoon beschikbaar daar!